Finans

Alan Greenspan advarer: Vi har en boble i aktiemarkedet

By  | 

DE AMERIKANSKE AKTIEMARKEDER TUMLEDE RUNDT DA TIDLIGERE CHEF FOR DEN AMERIKANSKE CENTRALBANK, FORTALTE PÅ BLOOMBERG TV AT “VI HAR EN BOBLE I AKTIEMARKEDET”

Greenspan holdte sig til hans sædvanlige emner som lav produktivitet og finanspolitiske underskud: “Produktiviteten har været død i de sidste 10 år – Jeg har aldrig troet på Phillips kurven (Relationen mellem inflation og arbejdsløshed – Hvis du ikke kender Phillips kurven kan du læse mere om den her).

og tilføjede at “Vi bliver nødt til at konfrontere det store budgetunderskud”, og konkluderer så “Vi har at gøre med et langsitet ustabilt finanspolitisk outlook” .

Greenspan ser heller ikke risiko for recession som det største problem lige nu. Han er bekymret for det langsigtede problem i lav økonomisk vækst og stigende sociale udgifter:

“Jeg tror ikke det er vores problem. Vores problem er ikke recession som er et kortsigtet økonomisk problem. Jeg tror vi har et udtalt langsigtet problem med økonomisk vækst, i en tid hvor den vestlige verden oplever meget høj migration fra lønmodtagere til at blive modtagere af sociale ydelser (pensioner)”

Men så sagde Greenspan følgende:

“Der er 2 bobler. Vi har en boble i aktiemarkedet, og en boble i obligationsmarkedet. Når alt kommer til alt, vil obligationsboblen være det store problem.” 

Hvilket satte sig øjeblikkeligt i markedet…

Tilbage i august 2017 sagde Greenspan dette:

“Vi oplever en boble – ikke i aktiemarkedet men i obligationsmarkedet. Dette er ikke indregnet i markedet endnu”

Læs også