Finans

Big Brother is watching you: Jim Rogers forudser enden på kontanter og total overvågning af dit forbrug

By  | 

Tiden kommer hvor du ikke engang kan købe en kop kaffe uden at blive overvåget og registreret, advarer investeringsguruen Jim Rogers. For at styre befolkningen, vil regeringer i stigende grad indføre restriktioner på kontantbetalinger.

“Regeringer sætter altid sig selv først, og det er præcist det samme som det har været igennem århundreder. Indien lavede sidste år et ligende tiltag. De tilbagetrak 86% af al valuta i omløb, og de har nu gjort det ulovligt at bruge mere end 4.000$ i en kontantbetaling. I Frankrig kan du ikke betale med kontanter hvis beløbet er mere end 1.000€” sagde Jim Rogers i et interview med MacroVoices.

“Mange lande er allerede i fuld gang. I nogle stater i USA kan du ikke betale med kontanter hvis du rammer en bestemt beløbsgrænse. Regeringerne elsker det. Så kan de kontrollere dig. Hvis du vil købe en kop kaffe, så ved de hvor mange du drikker og hvor du køber dem osv., så vil de samle al den information” sagde investoren.

Ifølge Jim Rogers, vil regeringer påstå at de gør det i offentlighedens interesse, ikke for dem selv.

“Når det er gennemført, vil regeringerne være meget meget tilfredse. De vil sige det vil være for vores eget bedste. Når de har nået målet om et totalt kontantfrit samfund, bliver det en helt anden verden vi kommer til at leve i. Formentlig vil vi ikke nyde samme frihed som vi har nu – selvom vi alle nu mister store friheder (privatliv osv.) i et meget højt tempo.”

Denne måned har EU kommissionen fremkommet med et lovforslag som målretter kontantbetalinger.

Jim Rogers er en amerikansk forretningsmand, investor og finanskommentator. Jim Rogers blev kendt i 1970’erne efter han stiftede en succesfuld investeringsfond sammen med George Soros.

Læs også

1 kommentar

  1. Anonym

    11. februar 2018 at 12:23

    Halløjsa cool stuff