Indvandring

CENSUR: Deling af statistisk materiale fra Danmarks Statistik er ikke længere tilladt på Facebook

By  | 

I hvad der bedst kan betegnes som et angreb på ytringsfriheden, har den amerikanske gigant Facebook, denne gang slået ned på Nye Borgerliges Næstformand Peter Seier Christensen.

Peter Seier Christensens brøde består i et facebook opslag med et screen dump af et udtræk fra Danmarks Statistik med oversigt over ikke-vestlige indvandreres kriminalitets niveau. Opslaget var en reaktion til den nylige “fakenews” diskussion mellem Nye Borgerliges Formand Pernille Vermund og tidligere SF’er Özlem Cekic i et DR program.


Kort fortalt så beskyldte Özlem Cekic Pernille Vermund for at sprede fakenews med hendes påstand om at indvandrere som gruppe begår mere kriminalitet end etniske danskere og danskere som helhed. Özlem Cekic underbyggede hendes anklage mod Pernille Vermund med tal fra Danmarks Statistik, der viste at 97% af ikke-vestlige indvandrere ikke er kriminelle. Problemet med Özlem Cekics påstand var blot, at det udtræk hun anvendte som dokumentation var stærkt misvisende, hvilket programmet DR Detektor efterfølgende også konkluderede.

Altså var det Özlem Cekic selv der spredte fakenews.

 

Facebooks algoritmer har efterfølgende hurtigt opdaget Peter Seier Christensens opslag, og i bedste “Orwellisk” stil blokeret opslaget og Peter Seier Christensen (Hvis du aldrig fik læst bestselleren “1984” af George Orwell kan du finde den her).

Facebook bryder sig tilsyneladende ikke om at der deles faktuel information på deres netværk, som vedrører officiel statistisk data om indvandrere i Danmark og indvandringens sociale, demografiske og økonomiske konsekvenser.

Facebook har som privat virksomhed naturligvis ret til at afgøre hvad der må deles og hvad der ikke må deles. Men problemet består i at Facebook har næsten monopollignende dominans på de sociale medier og har derfor i høj grad mulighed for at styre hvilket politiske synspunkterr der skal formidles, og hvilke politiske synspunkter der skal undertrykkes overfor de millioner af brugere verden over.

Som vist på nedenstående graf, så er Facebook altdominerende på de allermest populære sociale medier. Facebook’s ekstreme indsamling af private data på tværs af dets platforme, mødes ofte med skepsis og kritik fra forbrugerorganisationer og regeringer, da ingen ved med sikkerhed hvordan disse data anvendes og hvem de sælges til.

Peter Seier Christensen er desværre blot endnu eksempel af mange, hvor Facebook undertrykker et politisk budskab der ikke passer ind i deres ideologiske landskab, hvilket er undergravende for den demokratiske proces og debat.

 

Læs også