Finans

CEO: Amazon ødelægger jobs og nedbryder værdi

By  | 

På trods af de mange såkaldte eksperter, som bliver citeret i finansmedierne, som udtaler at Donald Trump ikke har nogen ide om hvad han taler om, da han tweetede at Amazon “tvinger tusindvis af detailhandlere ud af branchen”, så chokerede én med topledererfaring fra én af verdens største detailvirksomheder en håndfuld journalister på CNBC da han sagde fredag eftermiddag at faktisk så har Trump en pointe…

Bill Simon, tidligere CEO hos Walmart, sagde at Kongressen bør kigge på muligheden for at splitte Amazon op i mindre enheder:

“De tjener ikke penge i detailhandlen, og de tvinger detailhandlere ud af branchen” sagde han til CNBC.

Bill Simon fortalte at Amazon kører deres detail forretning med tab, mens de er afhængige af de mere profitable segmenter som f.eks. Amazon Web Services – til at afdække tabene fra detail delen. Amazons mål er at tvinge deres konkurrenter ud af markedet før de tager deres markedsdele.

Det er netop på grund af denne type adfærd at regeringen bør gribe ind.

“Det er anti-konkurrencedygtigt, og det er rovdyrsagtigt, og sådan bør det ikke være” Sagde Simon. “Det vil ikke skade de store spillere. Walmart kan tilpasse sig og stadig være til stede i markedet Costco vil fortsætte deres succes.

“Det skader de mindre detailhandlere, og specielt de specialiserede kæder” tilføjede han. “Se hvad der f.eks. er sket med Toys R Us og andre store kæder. Det er fordi Amazon sælger til under kostpris og fortsætter med at gøre det”.

” Det ødelægger jobs og det nedbryder værdi i hele sektoren.”

Se interviewet med Bill Simon herunder:

 

 

Læs også