Finans

Den tyske offentlige sektor er 3 gange så effektiv som den danske

By  | 

Hvis du føler at det hele er lidt trægt og tungt og du får alt for lidt købekraft for din arbejdsindsats, så er der en naturlig forklaring.

Danmark har én af verdens sløveste og mest ineffektive offentlige sektorer  – så er det sagt og du er advaret. Danmark ligger som bekendt i top hvad angår skattetryk i verden. Vi bryster os af at vi har verdens bedste sundheds-, uddannelses- og sociale systemer og det koster penge – mange penge. Men er det nu også hele sandheden?

Ifølge en opgørelse foretaget af OECD har Danmark verdens næststørste offentlige sektor kun overgået af det olierige naboland Norge (de har også råd til det) – målt på antallet af offentlige ansatte i forhold til den samlede arbejdsstyrke.

Med 29,1% af hele arbejdsstyrken beskæftiget i den offentlige sektor ligger vi f.eks. over 50% højere end Canada med 18,2% eller knap 50% over det altid sløve og tunge Frankrig med deres 21,4% ansatte i den offentlige sektor.

Ordnung muss sein

Kigger vi på vores sydlige nabo Tyskland, så bliver endnu mere grotesk. Tyskland er kendt for deres grundighed, ordentlighed, effektivitet og ikke mindst høje kvalitet.

Tyskland kan nøjes med at beskæftige hver tiende af arbejdsstyrken i den offentlige sektor eller helt præcist 10,6% hvilket svarer til blot en tredjedel af den danske sektor.

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *