Finans

Detailsalget Faldt Igen I Oktober

By  | 

De netop offentliggjorte detailtal fra Danmarks Statistik viser mørke skyer over Danmarks detailhandel. Den stigende nethandel ser ikke ud til at kompensere for den faldende handel i fysiske butikker.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser der hænger mørke skyer over Danmarks økonomi. Oktober måneds detailsalg lå på katastrofale indeks 95,8 i forhold indeks 100 i 2010. I forhold til sidste år er der også tale om et yderligere salg hvor indekset lå i 97,5 i forhold til 2010.

Kigger man på varekategorierne er det især fødevarer og tøj som skiller sig ud. Vi skal helt tilbage til 2015 for at finde så lave tal:

Tallene viser desværre at detail salget efter finanskrisen stadig ikke er kommet på førkrise niveau. Store spillere som Zalando (tøj), Amazon og andre store udenlandske netbutikker, kan være medvirkende til den triste udvikling i det danske detailsalg.

Danmarks Statistik om detailsalget oktober 2017:

DETAILOMSÆTNINGSINDEKS OKTOBER 2017

Detailsalget i oktober var 1,1 pct. lavere end i september, når tallene er renset for både prisudvikling og normale sæsonudsving. Salget af beklædning mv. faldt mest med 5,8 pct., andre forbrugsvarer faldt med 0,9 pct., og fødevarer og andre dagligvarer faldt med 0,2 pct.

Detailindekset faldt i perioden august til oktober 0,1 pct. sammenlignet med de forrige tre måneder. Salget af beklædning mv. var 0,3 pct. lavere. Salget af fødevarer og andre dagligvarer var 0,2 pct. lavere end de forrige tre måneder, mens salget af andre forbrugsvarer var 0,1 pct. højere.

Korrigeres for prisudviklingen var detailsalget i oktober 1,8 pct. lavere end i samme måned sidste år. Salget af beklædning mv. var 12,8 pct. lavere. Salget af fødevarer og andre dagligvarer var 2,4 pct. lavere end i samme måned året før, mens salget af andre forbrugsvarer var 1,5 pct. højere.

Tallene for detailindekset blev ekstraordinært genpubliceret i tabellerne Deta11 og Deta21 6. november 2017 efter en revision som følge af ny information fra virksomhederne. I forhold til den offentliggørelse er ændringen i detailindekset for august efterfølgende justeret med minus 0,1 procentpoint, og september er justeret med minus 0,2 procentpoint. Tallene for de seneste to måneder, dvs. september og oktober, er i nærværende offentliggørelse foreløbige.

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *