Finans

Deutsche Banks aktie falder til kritisk niveau

By  | 

I løbet af dagen faldt Deutsche Banks aktie til 2016 kriseniveau

– hvor banken led under en alvorlig troværdighedskrise blandt andet i forhold til deres risikoeksponering i deres investeringsbank som er én af verdens største.

Faldet kom efter Deutsche Bank kom ud med igen et skuffende kvartalsregnskab. Aktien er nu faldet knap 20% siden nytår, og er suverænt den bank med det største fald blandt Bloombergs Europe Banks and Financial Services Index.

CEO John Cryan leverede fredag den laveste kvartalsomsætning siden 2010, ovenpå et stort fald i omsætningen i bankens investerings del. Selvom de fleste konkurrenter har set deres aktie stige i dag efter de 2 seneste voldsomme fald, fik Deutsche Bank aktien flere tæv i dag af investorerne.

Banken havde en fremtrædende rolle i tilblivelsen af finanskrisen med deres aggressive salg af syntetiske låneprodukter som bestod af tvivlsomme lån, men blev solgt til investorerne som lavrisiko produkter med rating bureauernes medvirken.
Deutsche Bank blev sidste år identificeret af IMF (Internationale valutafond) som den systemisk vigtigste bank i verden.

Læs også