Finans

Er Bitcoin ved at blive investorernes nye safe haven?

By  | 

Sammenlignet med nogle af de værste paniske perioder i Bitcoins tidlige dage, er kryptovalutaens 60% nedtur siden starten af året nærmere et lille bump på vejen.

I kryptovalutaens 9 år lange historie, som introducerede the “revolutionerende” blockchain teknologi til verdenen, har tab i valutaen svinget fra beskedne 30% til voldsomme 87% under disse paniske perioder. Og sammenlignet med nogle af de tidligere fald – som da den berømte/berygtede kryptobørs Mt. Gox i 2014 satte et udsalg af bitcoin igang, som markerede slutningen på den første spekulative boble i kryptovalutaens efter den officielt blev mainstream.

Den seneste korrektion fandt sted mellem 17. december og 6 februar (48 dage), hvor der blev høvlet 70% af værdien. Men hvis du ser på perioden mellem 10. april 2013 og 12. april 2013, tabte Bitcoin hele 83% af dens værdi over en periode på blot 3 dage. 

Pointen er at krak er blevet relativt almindeligt igennem hele kryptovalutamarkedet, som er kendt for den store volatilitet. De er dermed vigtigere at forholde sig til data og fakta i de turbulente perioder, fremfor at blive medrevet af følelser og pressens hysteri.

Bitstamp målte de specifikke toppe og bunde på de seneste krak tilbage til januar 2012. I oversigten forneden, viser pilen det procentuelle tab sammenholdt med periodens længde i dage.

Det er interessant at bemærke, at mens amerikanske aktier igen holdte udsalg fredag, og dermed afsluttede den værste 2-ugers periode siden finanskrisen i 2009,

 

 

er Bitcoin steget i værdi. Bekymringer for stigende inflation har rystet investorerne, hvilket har gjort den grundlæggende deflationære Bitcoin meget mere attraktiv.

 

 

 

 

.

Læs også

2 kommentar

 1. Anonym

  11. februar 2018 at 15:15

  Præcis! Fik lige lagt til beholdningen igen forleden

 2. Anonym

  11. februar 2018 at 13:05

  Wall Street har med deres introduktion af futures handel, lavet den klassiske pump & dump og presser de naive private investorer ud, hvorefter de selv køber massivt ind til spotpris….

  DET ER NU DER SKAL KØBES BITCOIN!!

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *