Finans

ER DE RUSSISKE KRIGSTROMMER AFLEDNINGS MANØVRE FOR NOGET MEGET STØRRE?

By  | 

Først var det USA og Donald Trump’s påståede ulovlige forbindelser med Rusland, dernæst at Rusland skulle have påvirket valgene i USA, Frankrig, Tyskland, England og ja selv Italien.

Der er ikke fremlagt håndfaste beviser for nogen reel indblanding eller påvirkning, men de vestlige regeringer er stålsatte på at (gen)skabe det russiske fjendebillede. Med de sidste dages optrapning i Storbritanien på baggrund af den forgiftede eksspion, er retorikken og truslerne kørt endnu højere op.

Man bør spørge sig selv om hele det russiske narrativ er en afledningsmanøvre som har til formål at flytte befolkningernes fokus fra det reelle store problem – Økonomien?

I den seneste tid har flere lande herunder bl.a. Østrig, Holland og Tyskland tilbagekaldt deres guldbeholdninger fra USA og England. Det seneste skud på stammen er Ungarn som netop har tilbagekaldt deres guldbeholdninger fra den Engelske Centralbank.

 

Man må spørge sig selv hvorfor og hvorfor nu?

Vi har gennem de seneste 9 år på overfladen oplevet økonomisk fremgang efter finanskrisen, med stigende huspriser, aktier, obligationer, kunst og vin. Men realøkonomien er ikke i fremgang. Lønningerne har stort set stået stille i hele perioden og den officielle nflation er heller ikke slået igennem, dog med undtagelse af de nævnte aktivklasser.

Til gengæld er gælden i husholdningerne, staterne og virksomhederne steget eksplosivt i de seneste 9 år, og den samlede gæld er nu endnu større end den var på førkrise niveau i 207/2008.

Med en koordineret centralbank indsats i USA, EU, Japan, England og Schweiz, har centralbankerne ladet seddelpressen køre på et hidtil uset niveau, og samtidig opkøbt obligationer og aktier verdenen over og dermed tvunget renten ned, hvilket har skabt enorme bobler i aktiemarkedet, obligationsmarket og ejendomsmarkedet.

Boblerne er større end de var før finanskrisen, og hvis renterne pludseligt stiger kraftigt og hurtigt på baggrund af at investorerne ikke længere tror på eksperimentet, vil obligationsmarkedet, aktiemarkedet og ejendomsmarkedet kollapse totalt, og dermed kaste hele verdensøkonomien ud i en depression og hyperinflation som vi aldrig har oplevet før.

Derfor giver det rigtig god mening at tilbagekalde guldreserver, når tilliden til pengesystemet forsvinder.

Men om det i virkligheden er det som hele russersagen dækker over må tiden vise.

 

 

Læs også