Finans

Er Tesla Ekstrem Overvurderet Eller Ekstrem Værdifuld?

By  | 

Siden midten af 2013 er Tesla aktien steget med over 300% trods det faktum at Tesla brænder milliarder af dollars af hvert kvartal.

Ifølge Business Insider er Model 3 ved at udvikle sig til en katastrofe i slowmotion, som bringer Teslas finansielle situation udover kanten.

Matematikken er simpel:

Tesla omkostningsniveau er på niveau med General Motors i hvert kvartal – cirka 1 millard dollars – som Tesla brænder af på en fraktion af det antal biler som General Motors producerer. I 2017 producerede Tesla cirka 76.000 biler mens General Motors producerede godt 3.000.000 biler – altså langt over 30 gange så mange biler på samme omkostning! 

General Motors formår samtidig at konvertere de store investeringer om til stabil indtjening, mens Tesla bogførte deres hidtil største tab i 3. kvartal 2017.

General Motors har 25 millarder dollars på kistebunden til investeringer og nedgangstider, hvor Tesla blot har likviditet til at klare sig igennem 2018.

Hvis ikke Elon Musk trækker et par kaniner op af hatten inden for kort tid, eller at investorerne har stor tålmodighed, så begynder Tesla aktien at ligne en rigtig interessant short mulighed.

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *