Finans

FACEBOOK MELTDOWN: ZUCKERBERG & CO SOLGTE HEFTIGT UD FØR AKTIEKRAKKET

By  | 

Da Facebooks aktiekurs i går aftes lukkede i all-time high i kurs 217,45, aflagde Marc Zuckerberg & Co et fælt skuffende regnskab, som sendte aktien ned med over 20% i eftermarkedet. De amerikanske børser er netop åbnet og aktien ligger i et fald omkrng 20% hvilket svarer til et samlet tab i omegnen af 120 milliarder dollars – eller hvad der svarer til svimlende 765 milliarder danske kroner!

Skuffelsen ligger i at stigningstakten på nye brugere er faldet markant, og i Europa oven på dataskandalerne er brugerne begyndt at sive. Det koster og det ved Zuckerberg og de andre insidere.

De har derfor solgt massivt ud til intetanende naive investorer i de seneste måneder mens skandalerne har kørt på sit højeste. Samlet har Zuckerberg og Co solgt for 4,1 milliarder dollars aktier – og ser dermed ud til at have scoret en gevinst i omegnen af 1 milliard dollars som set i dagens aktiekrak.

Bloomberg har også bemærket den besynderlige udvikling og konkluderer at ialt 9 investorer har samlet solgt ud for 4,1 milliarder dollars, hvoraf Marc Zuckerberg alene står for 85% af salget.

Spørgsmålet er om nogle af de store pensionsfonde som er dybt investeret i Facebook (ja, du er helt sikkert aktionær i Facebook uden at vide det), vil tage det op med SEC (det amerikanske finanstilsyn).

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *