Samfund

FACEBOOKS DOBBELT STANDARDER DEL 1

By  | 

Vi har i de seneste dage oplevet store kontroverser og en eskalerende skandale over Facebooks beslutning om at suspendere det Trump forbundne politiske dataanalyse firma Cambridge Analytica, over deres brug af data som firmaet “høstede” gennem en app forklædt som akademisk research.

Grunden til at Facebook er kommet i mediernes og myndighedernes søgelys (igen), skyldes Facebooks omgang med brugernes data, og den tilbagevendende diskussion om hvordan de data håndteres og hvem der har adgang til dem.

Ifølge Facebook har Cambridge Analytica klart overtrådt Facebooks egne regler og politikker omkring håndtering af data, men nu viser det sig at Facebook har forskellige standarder alt afhængig af hvilken politisk orientering modparten har.

Carol Davidsen som var Barack Obamas direktør for integration og medie analyse under hans 2012 præsidentkampagne, påstår – med bevis – at Facebook afslørede en massiv “datamining” operation med det formål at suge hele den sociale graf ud af Facebook, så Obama kampagnen kunne målrette potentielle vælgere.

Altså præcis det samme som Cambridge Analytics nu beskyldes for af Facebook..

Efter Facebook fandt ud af hvad hele operationen gik ud på, lod Facebook Obama kampagnen fortsætte deres analyser fordi de støttede Obamas kampagne.

 

I en række tweets søndag aften, forklarer Davidsen hvordan Obama kampagnen var i stand til at anvende Facebook data til at målrette deres email lister.

 

“Da Facebook fandt ud af at dataudtagningen skulle anvendes for politiske formål – præcis det samme som de netop har suspenderet Cambridge Analytica for at gøre – stoppede de os ikke”

 

 

Wikileaks:

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *