Indvandring

FRONTEX ADVARER MOD NY MIGRANT RUTE

By  | 

EU’s grænsepoliti FRONTEX advarer nu om at Spanien kan afløse Italien om at blive migranternes (og menneskesmuglere og NGO’ers) nye foretrukne destination efter Italien konsekvent har lukket deres havne af for den systematiske og ulovlige afrikanske migration.

Frontex Chef Fabrice Leggeri udtaler at Libyen som transitland nu er blevet for farligt. “Når jeg bliver spurgt hvad min største bekymring i øjeblikket er: Så er svaret Spanien” udtalte Leggeri til den tyske avis Welt am Sonntag. Alene i juni registrerede Spanien henmod 6.000 irregulære grænsekrysninger.

Gennem lang tid var Spanien efter Italien og Grækenland det tredjevigtigste ankomstland for afrikanske migranter som søger lykken i Europa. Ifølge tal fra IOM (International Organization for Migration), landede der i 2017 mere end 22.400 migranter ved de spanske kyster, hvilket er næsten 3 gange så mange som i 2016.
Henved halvdelen af migranterne som ankom til Spanien er marokkanere. Den anden halvdel stammer fra vestafrikanske lande sagde Leggeri.
Ifølge BBC og IOM er tallet i 2018 indtil videre nu allerede oppe over 17.000 for Spanien, hvilket tyder på at det samlede tal for 2018 bliver markant højere end både 2017 og 2016.

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *