Samfund

GENNEMBRUD: Nordkorea er klar til at forhandle om atomnedrustning med USA

By  | 

I endnu en diplomatisk sejr for Donald Trump, hvis “hard line” forhandlingstaktisk umiddelbart ser ud til at have skabt et dramatisk resultat. For et øjeblik siden, skrev Financial Times om et “diplomatisk gennembrud”, at Nord og Sydkorea er komme til enighed om at afholde direkte forhandlinger mellem deres ledere, samtidig med at Nordkorea signalerer at det er villigt til at afvikle dets atomvåbenprogram – “hvis regimets sikkerhed kan garanteres”.

  • NKOREA OPEN TO DENUCLEARIZE IF REGIME SAFETY GUARANTEED: SKOREA

Overskriften kommer fra det Sydkoreanske national security office’s Chung Eui-Yong, som fortæller til rapportere i Soul efter at have returneret fra Nordkoreas hovedstad. Chung bekræfter at Nordkorea er klar til at forhandle.

  • Kim Jong Un open to frank talks with U.S. for denuclearization: Chung
  • North Korea to suspend provocations during talks: Chung
  • Promises not to use any weapons against South Korea: Chung

Næste skridt: Et topmøde i april mellem de to naboer hvor detaljerne vil blive lagt frem. Pyongyang lovede at de ikke vil gennemføre nogen ballistiske misiltests eller lave andre provokationer mens forhandlingerne står på.

Spørgsmålet er nu om denne uventede diplomatiske sejr for Trump vil opmuntre ham til at stille lignende krav på handelssiden (toldtariffer) og starte en handelskrig, selvom markedet lige nu tror at Trump vil bakke ud af hans stærke retorik.

 

Læs også