Finans

Goldman Sachs: Forvent En Korrektion I Markedet I De Kommende Måneder

By  | 

Mens der er masser af gode grunde til at være bullish på globale aktier i 2018, og risikoen for at vi indtræder i et bearmarked er lav, vokser sandsynligheden for en større korrektion ifølge Peter Oppenheimer fra Goldman Sachs.

På trods af stærke resultater blandt de børsnoterede virksomheder sidste år, har vi alligevel set en voldsom stigning siden nytår i aktiemarkedet allerede. Bekymrende er det også at udviklingen i aktiemarkederne er sket selvom obligationsmarkederne har oplevet store fald i samme periode (siden nytår).

Som en bekræftelse på at en større korrektion er meget sandsynligt (som også Bank of America advarede om i fredags som vi skrev om her), er Goldman Bull/Bear Market Risk Indicator på så højt et niveau at det kan sammenlignes med niveauet lige før dot com krakket og finanskrisen.

 

I denne kontekst skriver Goldman Sachs at “korrektioner i bull markeder på 10% eller mere er ikke unormalt” og pointerer at “der er mange historiske eksempler på korrektioner på 10-20% – som er kortlivede og som ikke trækker markederne i et bearmarked som efterfølgende skaber økonomisk krise eller recession”. Goldman Sachs definerer et bearmarked som et fald på 20% eller mere fra seneste top.

Så hvis Goldman Sachs har ret hvad sker der så?

Goldman Sachs analytikeren beregner at the gennemsnitlige bearmarked oplever et fald på 30% over 13 måneder, og tager 22 måneder at komme tilbage til det oprindelige niveau. Det gennemsnitlige bullmarked “korrektion” er en stigning på 13% over 4 måneder.

 

Læs også