Finans

GRAF: Tid Til At Sælge Alt Og Inkassere Profitten (Mens Du Kan)?

By  | 

Efter beretninger om daglige nye rekorder på aktiemarkederne fra mainstream medierne, som belejligt undlader at fortælle om bagsiden af medaljen (Man skulle jo nødig genere nogle af annoncørerne kunderne), så er det altid sundt at sætte tingene lidt i perspektiv og se tingene lidt oppe fra.

Vi har på nedenstående graf indsat de seneste 2 store økonomiske kriser, hvoraf den seneste (Finanskrisen) ikke var set større siden depressionen i 1930’erne.

Altsammen forårsaget af en cocktail af ultra generøs pengepolitik med ekstrem lave renter (gratis penge til dem der har i forvejen), og en bevidst blindhed i centralbankerne, staterne, banker og mange andre for de bobler en sådan politik skaber.

Vinderne bliver insiderne og taberne bliver Hr. og Fru Danmark som betaler med ekstrem høje gældsniveauer i ejendomme og nulrente på opsparinger og indeståender som tvinges over i risikable investeringer, hvis man ikke vil se sine penge forsvinde i inflationen.

Grafen herunder viser kursudviklingen i S&P 500 siden starten af 1990’erne og frem til i dag. Hvis man som almindelig privat investor har gode gevinster på aktiebogen nu, er det nok tid til at overveje om ikke man bør indkassere gevinsten mens den stadig er der på papiret.

 

 

Læs også