Finans

HYKLEREN ZUCKERBERG: Der er “Titusindvis” af apps der stjæler dine data

By  | 

Aleksandr Kogan, computer forskeren som befinder sig midt i Facebook skandalen, sagde at Mark Zuckerberg er en “total” hykler i et interview på CNBC mandag morgen. Kogan lavede overskrifter i marts efter New York Times og The Guardian skrev at det politiske data selskab Cambridge Analytica købte data på op mod 87 millioner Facebook brugere – Data der var høstet gennem Kogans app thisismydigitallife.

Forskeren sagde at han bliver brugt som syndebuk, og at der er mere end 10.000 af andre apps som gør præcis det samme. “Det er helt sikkert” sagde Kogan.

“I realiteten tror jeg at sandheden er at der er titusindvis af apps som gør præcis det samme, formentlig på en langt større skala end min app” udtalte Kogan. “og de er alle derude og Facebook har ikke noget ansvar for det”:

“Det fascinerende er at hvis du tager et kig på Facebooks apps lige nu, så vil de fleste have brugerbetingelser som siger at de kan overføre data til tredje part. Jeg taler ikke om små firmaer, men om nogle af de største selskaber i verden og Facebook gør ikke noget som helst ved det”.

 

 

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *