Finans

JP/POLITIKENS HUS LIDER SVIGENDE NEDERLAG I SAG OM FINANZ.DK

By  | 

Idag faldt der afgørelse i domæneklagesagen mellem det JP/Politikens Hus ejede finans.dk (Dem der modtog 59,5 millioner i mediestøtte i 2017) og undertegnede medie finanz.dk. Sagen har været undervejs i 6 måneder hvor finans.dk havde indklaget finanz.dk til domæneklagenævnet for overtrædelse af finans.dk’s varemærkerettigheder.

Sagen starter i december 2017 hvor JP/Politikens Hus (finans.dk) fremsætter et økonomisk krav om en erstatning på kr. 50.000,00 + forbehold for yderligere økonomisk erstatning mod Finanz.dk for krænkelse af finans.dk’s varemærkerettigheder og domænerettigheder.

Finanz.dk afviser efterfølgende ethvert krav fremsat af JP/Politikens Hus (finans.dk).

JP/Politikens Hus (finans.dk) vælger derefter at indklage finanz.dk til Klagenævnet for Domænenavne med henblik på at opnå tvangsoverdragelse af domænenavnet finanz.dk.

JP/Politikens Hus (finans.dk) har blandt andet fremført at finans.dk havde opnået særlige rettigheder til brugen af “finans” og “finans.dk”.

I procesforløbet påpeger finanz.dk bl.a. på at ordet “finans” ikke kan være beskyttet da det er et genetisk betinget ord for generelle emner indenfor finans og økonomiske emner.

JP/Politikens Hus (finans.dk) har muligvis pyntet sig med lånte fjer

Samtidig fremkommer det under forløbet at JP/Politikens Hus (finans.dk) slet ikke har registreret varemærket “Finans” eller “Finans.dk”. Det viser sig derimod at ordmærket “Finans” er registreret og ejet af Berlingske Media A/S og figurmærket “finans” er registreret og ejet af Finansforbundet.

JJP/Politikens Hus (finans.dk) fremsætter dermed betydelige økonomiske krav mod et uafhængigt medie på baggrund af lånte fjer.

Domæneklagenævnets afgørelse er klokkeklar

Finanz er blandt andet den tyske betegnelse for finans og derfor er rent beskrivende for de tjenesteydelser som sagens parter beskæftiger sig med. Derfor har JP/Politikens Hus (finans.dk) en klar interesse i at få lukket et konkurrerende medie. Brugen af Finanz.dk er heller ikke i strid med domænelovens § 25, stk. 1 om god domænenavneskik, og endelig at finanz.dk var først i tid med at lade domænenavnet registrere.

JP/Politikens Hus (finans.dk) kan dermed ikke gives medhold i sagen.

Vi følger sagen og afventer en reaktion fra Berlingske Media A/S og Finansforbundet.

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *