Finans

JP/Jyllandsposten med rekordstort overskud – Og på rekordstor statsstøtte

By  | 

Ifølge finans.dk kom JP/Jyllandsposten ud med et rekordstort overskud for 2017. JP/Jyllandsposten udgiver på en lang række platforme og under forskellige brands. De mest kendte er Ekstra Bladet, Politiken, Jyllandsposten, Finans og de forskellige Watch medier.

Overskuddet for 2017 lød på rekordstore 206 millioner – en forbedring på 78 millioner i forhold til sidste regnskab. Finans skriver blandt andet:

  • Udviklingen afspejler, at koncernens nyhedsmedier dagligt leverer journalistik af høj kvalitet og med stor relevans for læserne, skriver JP/Politikens Hus i regnskabet.
  • Udviklingen er umiddelbart også hjulpet af, at der er blevet 300 færre ansatte i året.
  • Det er afgørende, at JP/Politikens Hus i de kommende år styrker konkurrencekraften for at kunne modgå den stadig mere intense konkurrence fra teknologitunge virksomheder som Google og Facebook og dermed sikre, at der fremover vil være mulighed for at drive økonomisk selvstændige og uafhængige danske medier, skriver selskabet.

Koncernens regnskabstal for 2012–2016:

 

Ifølge 2017 opgørelsen for mediestøtte fra Staten som du finder her, er JP/Jyllandsposten den næststørste modtager af statslige støttekroner på ialt 59,5 millioner kroner. 

Det vil sige at for hver krone JP/Jyllandsposten tjener kommer 29 øre direkte fra statskassen. Mediegiganten mærker ifølge dem selv, presset fra Facebook og Google, som overtager mere og mere af annoncemarkedet.

Graf: Samlet mediestøtte fordelt på de største modtagere (klik for stor)

JP/Politikens hus er sammen med Jysk Fynske Medier og Berlingske Media de 3 største modtagere af de ialt 363 millioner der årligt gives i direkte statsstøtte til medierne.

Graf: Mediestøtte fordelt på de enkelte medieplatforme (klik for stor)

Herunder kan du se hvor stor støtte det enkelte medie modtager, og hvilket mediehus/koncern mediet tilhører.

 

 

Læs også