Indvandring

KÆMPE tøjkæde begynder nu at sælge Muslimsk beklædning til kvinder

By  | 

Storbritanien: Det engelske stormagasin Debenhams lancerer nu en hel kategori af Muslimsk beklædning til kvinder. Sortimentet kommer blandt andet til at omfatte hijabs, tops, kjoler, jumpsuits, kimono wraps, hijab nåle og caps.

Debenhams planlægger at lancere en hel kategori af muslimsk beklædning til kvinder for at dække et kraftigt voksende marked. Et skridt som dette har affødt masseprotester mod Debenhams, men der er også røster som hilser trækket velkomment. I disse tider hvor vestlig kultur er under pres af et stadig stigende muslimsk aftryk, afføder sådanne initiativer kraftige reaktioner og følelser.

I forbindelse med den nye lancering, planlægger Debenhams at åbne nye butikker i Dubai, Kuwait, Saudi Arabien, Bahrain, Iran, Indonesien og Malaysia.

Mange mener at netop den muslimske beklædning til kvinder, er med til at fastholde kvinderne i kønsrollemønstre som ikke hører hjemme i den vestlige kultur, og netop derfor er f.eks. burkaen forsøgt ulovliggjort i EU lande som Frankrig, Belgien og Bulgarien.

Herhjemme kender vi blandt andet Debenhams gennem deres – nu lukkede – butik i Fields indkøbscentret.

I 2009 købte Debenhams Magasin butikkerne i København og resten af landet. Du kan se at magasin.dk blandt andet forhandler Debenhams beklædning. Om Magasin i Danmark planlægger at sælge muslimsk beklædning til kvinder står dog p.t. hen i det uvisse.

Læs meget mere nedenfor

http://www.express.co.uk/news/uk/766870/Debenhams-hijabs-Muslim-clothes-sale-UK-Department-store

http://www.independent.co.uk/news/uk/debenhams-hijab-muslim-clothing-women-uk-department-store-religion-a7575306.html

Debenhams to become the first major high street store to sell the Muslim headscarf

Læs også