Samfund

Kina søsætter “SKYNET” der kan sammenligne 3 milliarder ansigter i sekundet

By  | 

Kina har udrullet et avanceret ansigts genkendelsessystem i 16 provinser, byer og selvstyrende regioner med det dystopiske navn “Skynet” på grund af “sikkerhed og beskyttelsen” af landet, rapporter Workers Daily.

“Systemet er i stand til at identificere 40 ansigts punkter, uanset vinklen og belysningen, med en nøjagtighed på 99,8%” rapporterer People’s Daily.

“Systemet kan også skanne ansigter og sammenligne dem med databasen over mistænkte kriminelle, med en hastighed på over 3 milliarder gange i sekundet – hvilket vil sige at samtlige kinesere kan blive sammenlignet i systemet på blot 1 sekund.

I de seneste 2 år, er over 2000 kriminelle blevet anholdt ved hjælp af systemet, mens repræsentanter for regeringen udtalte at i juni 2017 blev en 6 årig pige fundet, som blev meldt forsvundet i Kinas Xinjiang Uygur region. Hun blev fundet ved hjælp af et foto som var flere år gammelt.

I januar skrev Bloomberg at Beijing var begyndt at anvende ansigts genkendelse til at overvåge det muslimsk dominerede område ved Kinas vestlige grænse. Systemet alarmerer myndighederne når personer befinder sig mere end cirka 300 meter væk fra de “sikre” områder.

 

Vi er overbeviste om at Kinas nye ansigts genkendelsessystem “Skynet” vil gå fint hånd-i-hånd med deres nye “Social Credit Scoresystem som er planlagt til at blive rullet ud i 2020.

Om det er med vilje at Kina netop har valgt at kalde det nye overvågningssystem for Skynet på grund af de legendariske Terminator film eller ej, må stå hen i det uvisse. Sikkert er det, at Kinas befolkning dag for dag udsættes for grænseoverskridende undertrykkelse, og spørgsmålet er hvornår vestlige magter enten siger fra overfor KIna eller selv begynder at introducere lignende tiltag.

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *