Finans

Lars Seier: Bitcoin-volatilitet er ikke noget nyt

By  | 

Finansmanden og tidligere Saxobank ejer Lars Seier Christensen skriver på sin blog om Bitcoin:

Jeg har fulgt Bitcoin igennem nogle år, og finder fortsat både Bitcoin (BTC) og i særdeleshed blockchain-teknologien yderst interessant.

Gennem de seneste måneder er BTC-prisen eksploderet, især grundet efterspørgsel i Kina. Selvom der ikke blev sat en ny højde i form af dollarprisen, så er dollaren steget så meget på de sidste par år, at det seneste rally medførte nye højder i langt de fleste andre valutaer, herunder Euroen. Og i absolutte market cap-termer er markedet selvfølgelig udvidet betragteligt grundet den konstante stigning i antallet af bitcoins grundet mining, og der er således skabt en klar ny højde i form af markedets samlede værdi.

Men Kina er et tveægget sværd, og derfor blev det også en udtalelse fra Kinas nationalbank, der medførte et hurtigt fald tilbage fra ca. USD1150 til pænt under USD900. For det fleste aktiver, for ikke at tale om valutaer, er dette et stort udsving, men for BTC er det ikke usædvanligt, som det fremgår her.

Frygten for regulering af BTC hviler tungt på mange deltagere i markedet, men ret beset var Kinas klassificering af BTC som en råvare, snarere end en valuta ikke i sig selv altafgørende. Men det tyder på, at interessen blandt kinesiske investorer for alvor er kommet på radaren hos de kinesiske myndigheder, og da landet har en historik for at styre pengeflowet ind og ud af Kina hårdt, kan det sagtens tænkes, at der kommer flere indgreb inden længe.

Et folkeligt gennembrud

Personligt har jeg investeret et mindre millionbeløb i BTC på væsentligt lavere niveauer, så det er blot lidt frem og tilbage de sidste par uger. Grundlæggende tror jeg fortsat på, at BTC, som det mest kendte eksempel på succesfuld applikation af blockchain-teknologien, har et større folkeligt gennembrud til gode, hvilket fortsat kan føre til markant højere priser.

Men det er et risikabelt gamble, for der er ikke i sig selv noget ved netop BTC, der ikke kan repliceres af andre cryptovalutaer, og måske endda bygges mere intelligent, med de erfaringer, der er gjort nu. Ethereum er et interessant eksempel, og der eksisterer yderligere mange hundrede forsøg, de fleste dog som totale fiaskoer.

First mover advantage er altid vigtig, og det har BTC. Så indtil videre holder jeg fast i min beholdning. De seneste bevægelser sættes lidt i perspektiv her.

Du kan læse mere her på Lars Seiers blog

Læs også

1 kommentar

  1. my profile

    21. januar 2019 at 21:21

    I don’t even know the way I stopped up right here, however I assumed this publish used to be good.
    I don’t know who you are however definitely you are going to a famous blogger should
    you are not already. Cheers!

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *