Samfund

Lars Seier Christensen: Dansk folkeafstemning NU om EU-medlemskab er en dårlig idé

By  | 

Lars Seier Christensen har en pointe når han advarer mod et stærkt ønske fra DF og Nye Borgerlige om en afstemning om EU medlemskab.

Nye Borgerlige har startet en indsamling af støtter til behandling af et forslag om en afstemning om Danmarks EU medlemskab (se her). Inititativet kommer på ryggen af Brexit og en stadig stigende mistillid til EU og dens institutioner blandt Europas befolkninger og herhjemme.

Theresa Mays fremragende “Brexit” tale for nylig, har bragt fornyet energi og optimisme blandt modstandere af et stadig mere bureaukratisk og handlingslammet EU, men som Lars Seier klogt betoner så er Danmark et meget lille land og konsekvenserne ved at gå enegang for tidligt kan blive uoverstigelige.

Lars Seier:

“Jeg er personligt yderst skeptisk over for EU, herunder sandsynligheden for, at projektet er i stand til at reformere sig selv indefra, og finde tilbage til kernen af frihandel og nedbrydning af handelsbarrierer – væk fra at blande sig i alverdens andre områder, som de har intet eller kun et svagt mandat, opnået af omveje, for at gøre. Håbet er der, men så skal det ske indenfor de næste par år. Måske valgene i vigtige europæiske lande senere i 2017 kan blive katalysatorer for det, men jeg tvivler.”

Derfor er timing for en folkeafstemning om EU medlemskab af afgørende betydning, og dér er vi ikke endnu.

Læs hele Lars Seier Christensens indspark her

Læs også