Finans

Massive fyringer i horisonten: Kunstig intelligens indtager fastfood branchen

By  | 
Miso Robotics, som er en udvikler og producent i Pasadena af kunstig intelligens drevne robotter som assisterer kokke i restauranter, har sikret en 10 millioner dollar investering til videreudvikling af deres kunstig intelligens drevne hamburger robotter, som ventes at blive implementeret hos Caliburger i Californien i anden halvdel af 2018 og udvidet til over 50 lokationer ved udgangen af 2019.

Flippy som er navnet på robotten, er en robotarm der er montoret på gulvet og tilpasset et professionelt køkken, som i grunden er en modifikation af Surgical’s da Vinci Surgical System, men som istedet for anvendes til komplekse kirugiske operationer, er armen skiftet ud med en “bøfvender”. Robotten er udstyret med kameraer, termiske skannere og lasere og styres af kunstig intelligens.

Se videoen:

Miso stifter David Zito sagde i et telefon interview:

Flippy kan udsøge cheeseburgere blandt almindelige bøffer og fjerne dem. Efter de er vendt, kan den skifte bøfspartlen så den lever op til gældende fødevarestandarder, og bagefter skifte til en grillspade og herefter skrabe dele af grillen efter den har lavet bøfferne færdige.

Hvis Flippy bliver en succes, vil det betyde massefyringer i specifikt hos Caliburger, men kan potentielt betyde at hele fastfood industrien bliver nødt til at implementere ligende systemer for at kunne konkurrere og dermed vil en bølge af fyringer blive en realitet.

 

 

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *