Indvandring

Migranter nej tak: Østrig indsætter grænsepolitiet efter asylsituationen er blevet kritisk

By  | 

Få dage efter at Østrig truede med at genetablere grænsekontrol, gennemførte de østrigske styrker grænseøvelser mandag ved grænsebyen Spielfeld i forberedelse til en forventet bølge på op mod 80.000 migranter som kommer igennem den nye Balkan rute fra Albanien, Montenegro, Bosnien og Kroatien med kurs mod Vest- og Central Europa.

“En stat som ikke kan beskytte sine grænser når det er nødvendigt mister sin troværdighed” sagde Indenrigsminister Herbert Kickl som var ansvarlig for øvelsen sammen med Forsvarsminister Mario Kunasek. Over 500 østrigske politifolk og 220 soldater deltog i øvelsen. Hvor der både blev anvendt Black Hawk helikoptere og der blev simuleret uroligheder hvor nogle af kadetterne spillede oprevede migranter.

Både Kickl og Kunasek er medlemmer af det konservative frihedsparti FPO, som er juniorpartner i koalitionsregeringen under Sebastian Kurz. Mandag sagde Kurz at Østrig vil være “klar og gøre hvad der er nødvendigt for at beskytte vores grænser, hvis Horst Seehofer – Tysklands Indenrigsminister – går videre med hans planer om at beskytte Tysklands sydlige grænse”

“Vi må også være forberedt på at i tilfælde af et pludseligt stort migrationsstrøm, vil grænsebeskyttelsen i disse venligtstemte lande ikke længere hjælpe” Sagde Indenrigsminister Herbert Kickl i midten af juni, hvor han tilføjede “Vi viser også vi er seriøse. Der vil ikke være nogen former for registrering eller hjælp med at komme videre igennem landet, men en virkelig forsvars attitude”

“Sitationen er kritisk” sagde General Fritz Lang, som er direktør for Østrigs kriminalpoliti, som siger at der er omkring 30 forsøg hver dag på at krydse grænserne illegalt. Ifølge Fritz Lang, så er migranter primært unge enlige mænd, “hvoraf mange betragtes som “terror krigere”, hvilket kræver stærk grænse beskyttelse.

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *