Samfund

PROFESSOR: LØJ EX-FBI CHEF COMEY OVERFOR KONGRESSEN?

By  | 

Den nu fyrede vice FBI direktør Andrew McCabe kan muligvis – med overlæg – have bragt hans tidligere chef tidligere FBI direktør James Comey i alvorlige vanskeligheder.

Husk at McCabe blev fyret for – blandt andre ting – at have lækket fortroligt materiale til pressen i forbindelse med Hillary Clintons email sag.

I et interview lørdag morgen på CNN, sagde professor Jonathan Turley som er jura professor, at McCabes udtalelse efter hans fyring øjeblikkeligt rejste et advarselsskilt, som kan føre til alvorlige konsekvenser for hans tidligere chef.

McCabes udtalelse efter hans fyring lød:

“OIG efterforskningen har fokuseret på information jeg valgte at dele med en journalist gennem min PR chef og en juridisk rådgiver. Som vicedirektør, var jeg én af de få personer som havde autoritet til at gøre præcist det. Det var ingen hemmelighed, og det forløb over flere dage, og flere personer, herunder FBI dirketør Comey, var vidende om forbindelsen til den nævnte journalist”

Problemet er at James Comey sagde under ed overfor kongressen, at han aldrig har lækket information og han aldrig har godkendt et sådan læk. Så hvis McCabe mener dette var et læk til pressen, rejser det alvorligt spørgsmål til Comeys tidligere vidnesbyrd overfor Kongressen hvilket kan skabe alvorlige problemer for ham.

 

Læs også