Samfund

RUSLAND TIL STORBRITTANIEN: MAN GIVER IKKE 24 TIMERS VARSEL TIL EN ATOMMAGT

By  | 

I forlængelse af den britiske Premierminister Theresa May’s kraftige retorik og ultimatum igår og Tysklands pres til morgen, har Rusland gearet en tand op i deres svar.

Rusland har således gjort det klart her til morgen:

“Vi har sandelig hørt ultimatumet fra London” lød det fra den russiske top diplomat Sergey Lavrov.

“Talsmanden for Udenrigsministeriet har kommenteret på vores holdning til dette” i reference til Maria Zakharova som beskrev May’s fremmøde i parlamentet som et cirkus.

Rusland står også overfor en advarsel fra Tyskland. Reuters rapporterer at Merkel og May talte sammen til morgen omkring nervegas angrebet. Merkel fordømte angrebet og sagde at “de tager den britiske regerings holdning til at Rusland er ansvarlig særdeles alvorligt” Merkel sagde derefter at “Rusland må straks afgive svar på de berettigede britiske spørgsmål”.

Men så blev det alligevel for meget for russerne da Interfax rapporterer at Maria Zakharova, talskvinde for det russiske udenrigsministerium udtalte:

“Man pålægger ikke en atommagt 24 timers varsel”

og tilføjede:

at “Skriptal forgiftningen ikke var en hændelse, men en kolossal provokation”.

og skældte briterne ud for ikke “at anvende en eneste international juridisk mekanisme for at prøve Skripal sagen”.

Hun sagde desuden at den britiske premiereminister Theresa May tilsyneladende ikke har nogen fakta vedrørende forgiftningen af den tidligere spion Sergey Skriptal og hans datter Yulia.

Additionally, Zakharova stated that British Prime Minister Theresa May apparently has no actual facts concerning the poisoning of former Russian military intelligence Colonel Sergey Skripal and his daughter Yulia.

Endelig forlyder det at Storbrittaniens medie regulator Ofcom har sagt at den russiske tv station RT kan miste deres license til at sende, hvis Storbritanien vurderer at Moskva stod bag forgiftningen af den tidligere spion.

Til det var det russiske svar:

“..ikke et eneste britisk medie vil kunne arbejde i Rusland hvis London lukker RT ned”

 

Læs også