Finans

Salget Af Mobiltelefoner I Kina Faldt For Første Gang Nogensinde I 2017

By  | 

Den 8 år lange smartphone boble i Kina ser ud til at miste luften. Det Singapore baserede research firma Canalys har bekræftet at Kinas smartphone mrked er ramt af den første årlige tilbagegang nogensinde, med leverancer på 459 millioner enheder i 2017 er der tale om en 4% nedgang i forhold til 2016.

 

Huawei formåede at vækste 9% i 4. kvartal (i et faldende marked) og fasholdte 1. pladsen med 24 millioner enheder, mens Apple indtog 4. pladsen i 4. kvartal med salg af 13 millioner enheder.

Canalys analytikeren udtaler bl.a. at den negative vækst i markedet især vil ramme producenter som fokuserer på hjemmemarkedet (Kina). Det vil påvirke deres likviditet og profitabilitet i en grad som vil gøre det svært at komme udover de Kinesiske grænser.

Udviklingen i teknologien i smartphones er de senere år steget dramatisk, hvilket i højere grad gør at folk udskifter deres smartphones med større mellemrum end tidligere, ligesom de prisbillige smartphones er steget meget i performance og design, hvilket gør det sværere for high-end smartphones at forsvare de høje priser.

Hvorfor købe en smartphone til kr. 7.000 når du i store træk kan få samme design og kvalitet til kr. 2.000?

 

 

Læs også