Finans

Carl Icahn advarer: “En masse mennesker vil betale prisen ligesom i 1929”

By  | 
Carl Icahn advarer: "En masse mennesker vil betale prisen ligesom i 1929"

Millardær investoren Carl Icahn kom med nogle voldsomme advarsler i et telefoninterview med CNBC her til morgen, i forhold til hvad han havde set de seneste par dage i markedet.

“Det her har vi aldrig set før… Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har set et marked med den type volatilitet over 2 uger”

“Markedet er blevet et meget mere farligt sted på grund af indeks fonde og ETF’er.. Det er ligesom i 2008 hvor alle købte huslån og CDS’er (syntetisk produkt baseret på huslån)

Hvorefter han sagde:

“Passive investering er i en bobbel nu. Der vil komme en meget meget stor korrektion. Dette er en manifestation af det reelle dybe problem vi har i markederne. The er en kæmpe bobbel af passive penge som flyder ind i markedet…en slags eufori og en masse mennesker vil betale en høj pris, ligesom i 1929”

Så forsatte han:

Jeg tror markedet vil bounce tilbage, men dette vil blot være små skælv før det store jordskælv. Markedet fortæller dig noget. Det fortæller dig det er meget risikofyldt og alt for højt gearet”

Nedenstående graf viser netto margin gæld (gearing) i S&P500

Og det er på grund af ovenstående (gearingen) at Carl Icahn begrunder sin frygt:

“Før eller siden vil det udvikle sig til et større problem end i 2009 og 1929. En storm er på vej, men det kan tage 5 måneder eller 5 år

Læs også