Finans

SOCIALISMENS PRIS: VENEZUELAS INFLATION RAMMER 4000%

By  | 

Det brutale økonomiske kollaps i socialiststaten Venezuela, gør nu at Venezuela nægter at offentliggøre grundlæggende statistik.

Så Bloomberg har lavet deres egen målestok til at måle én af de vigtigste manglende nøgletal – nemlig inflationen (eller hyperinflationen i dette tilfælde).

Bloomberg forklarer, at som navnet indikerer, så måler det kun ét produkt: en kop kaffe serveret med varmt skum i et bageri i det østlige Caracas. Prisen er hoppet fra 1.800 bolivar til hele 75.000 bolivar over de sidste 12 måneder – hvilket giver en stigning på 4.067%!

 

Seddelpressen kan ikke følge med længere, men det betyder ikke at Maduro er parat til at afgive magten. Han fastholder at Venezuelas problemer skyldes at landet er udsat for økonomisk krig fra USA for at skabe uro i det olierige socialist regime.

Situationen bliver værre for hver dag, og folk opgiver nu at tælle deres pengesedler når de skal indkøbe selv helt basale ting, så de er nu begyndt at veje pengesedlerne i stedet.

Den faldende værdi har også betydet at hæve hvad der svarer til blot 5 dollars, betyder at hævemaskinerne udspytter trillebørvis af sedler. Nogle hævemaskiner er derfor nødt til at blive genopfyldt hver anden time, mens andre hævemaskiner slet ikke fungerer da de ikke kan nå at genopfylde dem med tilstrækkelige sedler.

Det kræver nu 20.000 bolivar at købe 1 dollar.

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *