Finans

Spot en boble

By  | 

Efter en næsten ustoppelig stigning gennem flere år, blev marts måned en mavepuster for techaktierne, og efter et fantastisk 2017 for kryptovalutaerne, så startede 2018 også katastrofalt og endnu en bobbel blev sprængt. Dermed blev investorerne mindet om at træerne (alligevel) ikke vokser ind i himlen.

Men, der var dog ét aktiv som havde et fantastisk 2017 og er blevet til en endnu større bobbel her 1 kvartal ind i 2018…

Kan du spotte den?

 

Bitcoin boblen er sprængt, FANG aktierne er under pres, men den schweiziske nationalbank (SNB) accelererer derudaf. SNB tjente i 2017 mere end de 85 private schweiziske banker tilsammen, og ejer for mere end 100 milliarder dollars i amerikanske aktier…

Det vil sige SNB ejer amerikanske aktier for hvad der svarer til 11.589,01 dollars for hver eneste mand, kvinde og barn i Schweiz.

Tænk over det et øjeblik. 

SNB’s amerikanske aktiebeholdning – bemærk den store overvægt af tech aktier.

I en lidt besynderlig konstruktion, er den schweiziske nationalbank ikke blot Schweiz’s nationalbank, men også et offentligt selskab noteret på børsen.

Det vil sige – hold nu fast – at SNB trykker penge i det omfang den ønsker, for derefter at købe store positioner op i det aktiemarkederne… hvilket hjælper SNB med at holde kursen nede på den schweiziske franc.

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *