Samfund

SVERIGE opfordrer befolkningen til at forberede sig på krig

By  | 

Situationen synes at eskalere i vores naboland. Den svenske regering har netop udgivet en 20 siders brochure som ventes at blive udsendt til samtlige 4,8 millioner husholdninger landet over, hvori de kraftigt opfordrer svenskerne til at forberede sig på…..KRIG.

Selvom Sverige ikke har været i krig i over 200 år, så føler regeringen af én eller anden grund netop nu, at de vil have befolkningen skal forberede sig – og hurtigt.

Her er hvad den svenske regering anbefaler.

Brochuren med titlen “Hvis krise eller krig ankommer” som du kan downloade her, er en opdateret version af en version der blev uddelt i 1980’erne. Den blev udarbejdet af det svenske civilforsvar og oplister en række scenarier man skal forberede sig på:

  • Alvorlige nedbrud på IT systemer
  • Hændelser som sker ude i verden
  • Klimaforandringer
  • Øgede spændinger i den Baltiske region

Brochuren advarer svenskerne om ting som enhver “spejder” ved. “I tilfælde af en social akutsituation, vil hjælp blive givet først til dem som har mest brug for det. Størstedelen må være forberedt på at klare sig selv i nogen tid”. Det svenske website The Local siger følgende om advarslerne:

Vand, mad og varme, såvel som mulighed for at modtage information fra myndighederne er de vigtigste ting i et sådant scenarie.

Denne guide er en tjekliste med fødevarer og andre varer som er vigtige at have derhjemme i tilfældet af en større ulykke eller sitation. Alt fra almindelige grøntsager til langtidsholdbar soyamælk, protein på dåse som f.eks. sardiner eller kogt kød, og varmeudstyr, adgang til kommunikation og lagring af drikkevand.

Brochuren indeholder også en tjekliste der kan hjælpe svenskerne til at blive bedre forberedt på at håndtere misinformation, hvor det noteres at “den bedste beskyttelse mod falsk information og fjendtlig propaganda er at forholde sig kritisk til kildens troværdighed” ved at stille spørgsmål som “er dette faktuel information eller holdning/mening?” og “Hvem har sendt det ud?”.

Der er også tjeklister med forslag til opmagasinering af mineralvand, vådservietter og dåsemad. Der er rutevejledning til beskyttelsesrum, ligesom der er instruktioner for hvad man skal gøre hvis hæveautomater, mobiltelefoner eller internettet holder op med at virke.

Sverige opfordrer også til at borgerne skal forberede sig på at forsvare deres land

Brochuren minder også borgerne om muligheden for at alle mellem 16 og 70 år kan indkaldes til forsvar, fordi alle har en “pligt til at bidrage til total forsvaret”.

 

Sverige har de senere år oplevet eksplosion i antallet af vold, mord og voldtægter, begået af den ukontrollerede indvandring fra 3. verdenslande. Kan det tænkes at fjenden allerede er i landet?

Uanset om det er Rusland, immigranter eller noget helt andet – så er Sverige ved at forberede sig på krig og det bør vi alle holde øje med.

 

 

Læs også

Deltag i debatten

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *