Indvandring

TRUMP indsætter militæret ved grænsen

By  | 

USA’s Præsident Donald Trump sagde tirsdag at han vil indsætte amerikanske tropper langs den sydlige grænse, for at vogte mod ulovlig indtrængen i landet “until we can have a wall”.

Trump ledsaget af Forsvarsminister James Mattis, fortalte til journalister i det Hvide Hus at:

“Until we can have a wall and proper security, we are going to be guarding our border with the military. That’s a big step,”

Trumps kommentarer kommer oven på flere kommentarer vedrørende en “karavane” af central amerikanere som er undervejs gennem Mexico – uden at blive stoppet eller sendt retur af de mexikanske myndigheder. Efter pres fra Trump valgte den mexicanske regering sent mandag aften (amerikansk tid) at gå ud og sige at karavanen vil blive brudt op.

 

Trump lod en dør stå åben for en 2,5 års forlængelse af DACA programmet, så længe det inkluderede 25 milliarder dollars til at financiere en grænsemur. Men Demokraterne ville ikke være med, istedet insisterede de på en genvej til statsborgerskab for den større befolkning på 1,8 millioner “drømmere”.

I mellemtiden lod Trump muligheden stå åben for at trække sig ud af NAFTA, hvis Mexico ikke indleder skridt mod at nedbringe den ulovlige strøm af immigranter ind i USA.

Både Obama og George W. Bush anvendte National Garden til at begrænse den ulovlige immigration. Men tiltagene var alle midlertidige.

 

Læs også