Finans

TRUMP’S HITLISTE: SE KORTET OVER HVILKE LANDE EKSPORTERER HVAD

By  | 

I et globalt marked med såkaldt “frihandel”, er det almindeligt at se økonomier som er specialiserede, producerer varer som er baseret på konkurrencedygtighed og de resourcer som er tilgængelige.

Som VisualCapitalist’s Jeff Desjardins forklarer, så er de input hvad enten det er billig arbejdskraft, natur ressourcer eller et overskud af ingeniør talent, bruger disse lande deres fordele til at producere og sælge varer på det internationale marked i en højere kvalitet eller til en bedre pris end deres konkurrenter.

Dagens infografik giver os et overblik, ved at vise hvad hvert lands top eksport kategori er. Det er en simpel men sigende måde at vise hvad lande er gode til at producere, og derfor hvilke toldtariffer Donald Trump kan anvende overfor de enkelte lande som giver størst mulig effekt.

Overordnet set er det, står det klart at størstedelen af al eksport er baseret på naturressourcer.

Brændstof, metaller, mineraler og organiske materialer udgør over halvdelen af alle top eksport kategorier. Mens fødevarer og føderåvarer som sukker, kaffe, fisk og soyabønner udgør 18,7% af top eksport kategorierne.

 

Hvis vi dykker ned i de enkelte regioner ser det således ud:

MELLEMØSTEN

I tilfælde af at du ikke vidste det, så er olie et ret stort område i Mellemøsten. Der er dog få undtagelser: Israels top eksport område er diamanter, Jordan har gødning, Libanon er specialiseret i smykker. Seneste data viser at i det krigshærgede Syrien er krydderi frø i top eksporten.

EUROPA

Europa består som bekendt af overvejende avancerede økonomier som er baseret på værdibaseret produkter, hvoraf en stor del er i transport sektoren. Biler er top eksport område for hele 9 lande, og dele til autoindustrien er top eksport område for flere Østeuropæiske lande.

Danmark og Italien skiller sig ud med medicin som top eksport område, hvor naturligvis Novo Nordisk er en afgørende faktor for den danske del.

Interessant er det også at Frankrig skiller sig ud med området flyindustri, hvilket formentlig skyldes at Airbus bl.a. har flere fabrikker i Frankrig.

ASIEN

Thailand og Vietnams topkategorier er computere og fjernsynsudstyr, hvilket er en overraskelse taget deres store tekstilindustri i betragtning.

 

Læs også