Indvandring

Tyskerne har fået nok af Merkels åbne grænser: AFD er nu Tysklands næststørste parti

By  | 
En dugfrisk historisk måling foretaget af INSA viser at AFD stormer frem i befolkningen og ligger nu til at blive landets næststørste parti og overgår dermed samtidig det tyske socialdemokrati SPD som i øjeblikket er i noget der ligner total nedsmeltning.

Målingen som er foretaget i perioden 16/02/18–18/02/18 giver følgende resultat:

CDU/CSU: 32% (+2)
SPD: 16%
AfD: 16% (+1)
GRÜNE: 13%
LINKE: 11%
FDP: 9% (-1)

AFD kommer ligger til at få 16% af stemmerne mod SPD’s 15,5%.

Målingen viser også et andet historisk resultat, nemlig at SPD kan mønstre den laveste opbakning nogensinde. Angela Merkels kristendemokrater er fortsat det mest populære parti med 32% af stemmerne hvis der var valg i morgen.

AFD blev valgt ind i Bundestag for første gang nogensinde i September efter de fik 12,6% af stemmerne. Partiet blev stiftet i 2013 og deltog i valget dengang men lykkedes ikke med at komme op over spærregrænsen på 5%.

Partiet har opbygget deres program på især en anti-EU platform og en kritisk tilgang til regeringens flygtningepolitik, som altså har vundet stor indpas og fortsat vinder større indpas blandt den tyske befolkning.

Tyskland har siden Angela Merkel lod grænserne stå åbne for ukontrolleret invandring, set en eksplosiv udvikling i kriminaliteten og oplevet flere terrorangreb.

Læs også