Indvandring

Tyskland konfiskerer boliger for at bruge dem til migranter

By  | 

Myndigheder i Hamborg har taget det hidtil usete skridt at konfiskere seks boliger i kvarteret Hamm nær centrum. Kommunen har udpeget en administrator, der nu renoverer ejendommene og vil leje dem ud – mod ejerens vilje – til lejere udvalgt af kommunen. Kvarterets talskvinde Sorina Weiland fortalte, at alle omkostninger ved renoveringerne skal betales af ejeren af ejendommene.

Myndighederne i Hamborg, der er den andenstørste by i Tyskland, er begyndt at konfiskere private boliger for at lette boligmanglen – der er blevet voldsomt forværret efter kansler Angela Merkels beslutning om at lade mere end to millioner migranter komme ind i landet i de senere år.

Hamborgs myndigheder har beslaglagt erhvervsejendomme og omdannet dem til migrantlejre siden slutningen af 2015, da Merkel åbnede Tysklands grænser for hundredtusinder af migranter fra Afrika, Asien og Mellemøsten. Nu eksproprierer kommunen imidlertid beboelsesejendomme ejet af private borgere.

Myndighederne i Hamborg har fornylig taget det hidtil usete skridt at konfiskere seks boliger i kvarteret Hamm nær centrum. Boligerne, der ejes af en privat udlejer, trænger til udbedringer og har stået tomme siden 2012. Kommunen har udpeget en administrator, der nu renoverer ejendommene og vil leje dem ud – mod ejerens vilje – til lejere udvalgt af kommunen. Kvarterets talskvinde Sorina Weiland fortalte, at alle omkostninger ved renoveringerne skal betales af ejeren af ejendommene.

Læs hele artiklen her
https://da.gatestoneinstitute.org/10531/tyskland-migranter-ejendomsret

Læs også