Finans

USA Lukker Ned – Bliver Det Katalysatoren Der Lukker Luften Ud Af Aktiemarkedet?

By  | 

I nat dansk tid stod det klart at virkligheden ramte deadlinen for et yderligere løft af gældsloftet, før der kunne findes enighed i Senatet.

 

CNN giver et fint overblik over hvor mange og hvor bredt en nedlukning kan ramme fra mandag morgen.

 

 

Over 850.000 medarbejdere sendes på tvungen orlov. Over 1.000.000 medarbejdere skal fortsat arbejde uden løn. Det skyldes at denne gruppe udgør kritiske funktioner som politi, efterretningstjeneste, nødberedskab m.v. og endelig over 2.000.000 medarbejdere kan forvente at se en forsinkelse i deres lønudbetaling.

Hvor stor eller lille virkning det vil have på aktiemarkederne er svært at spå om, men det vil i høj grad afhænge af længden på regeringsnedlukningen. Herunder en oversigt over de seneste regeringsnedlukninger siden 1976:

 

 

Det helt store spørgsmål bliver naturligvis om lukningen bliver den katalysator som lukker luften ud af de oppustede aktiemarkeder?

I mange måneder har de amerikanske aktiemarkeder lavet den ene rekord efter den anden. Ligesom 2017 blev det år hvor der blev registreret de mindste korrektioner i kurserne nogensinde. Det vil sige at en snarlig korrektion er tiltrængt, for at skabe bund for et nyt langt opadgående træk.

Bemærk korrektionen under finanskrisen i 2008/09.

 

Dog viser erfaringen siden 1976 at regeringsnedlukninger har begrænset indflydelse på S&P 500 – her en oversigt som viser korrektioner siden 1976:

 

Spørgsmålet er om det er anderledes denne gang?

 

Læs også