Nyheder

VESTAS: Køb eller Sælg – Vi giver dig 3 scenarier

By  | 

Oven på de seneste voldsomme kursfald i Vestas aktien, melder spørgsmålet sig nu om bunden er ved at være nået, eller om dette fald blot er starten på et endnu større fald. Vi giver dig her 3 scenarier vi tror kommer til at spille sig ud i de kommende uger og måneder for den hårdt prøvede Vestas aktie.

Vores analyse er primært teknisk og baserer sig på pris aktion og vigtige tekniske støttepunkter i Vestas kursen. Men først lidt nøgle tal for de seneste 3 år (Kilde: Børsen):

Vestas aktien har været i frit fald siden 2. november 2017 og er faldet fra kurs 588 til kurs 392 i alt et fald på næsten 35%. Kursen har dog rettet sig lidt til i skrivende stund og ligger nu i kurs 409.

Vores 3 scenarier er henholdsvis 2 short scenarier hvor vi som udgangspunkt tror kursen skal endnu længere ned, og et long scenarie hvor vi tror aktien kommer tilbage igen.

Scnarie 1

Vores primære scenarie er at Vestas skal yderligere ned i kurs. Vi tror på at aktien re-bounder fra nuværende niveau og stiger op til kurs 470. Vi tror der vil være et meget stort antal short sellere i markedet i niveauet omkring GAP’et, at kursen i første omgang ikke vil være i stand til at lukke hullet.

Det er i dette niveau(Omkring kurs 450-470) vi vil etablere en short position som vist i Scenarie 1 nedenfor.

KURSMÅL: 330,00 indenfor de næste 6 måneder.

Scnarie 2

Vores andet scenarie er at Vestas skal endnu længere ned i kurs. Vi tror på at aktien re-bounder fra nuværende niveau og stiger op til kurs 510 og lukker dermed GAP’et i første rebound, hvorefter short sellerne og sælgere i øvrigt vil træde massivt ind i markedet og presse kursen ind i et bear marked.

Omkring kurs 500 vil vi begynde at kigge efter at positionere en short position.

KURSMÅL: 270,00 indenfor de næste 6 måneder.

Scnarie 3

Vores tredje scenarie er at Vestas aktien relativt hurtigt genvinder det tabte i november måned. Vestas benytter sig flittigt af aktietilbagekøbsprogrammer, så det er absolut muligt at Vestas lykkes med at stabilisere kursen igen. I dette scenarie tror vi aktien rebounder fra nuværende niveau og lukker GAP’et, hvorefter vi i en periode vil se en konsolidering i niveauet 460-510 hvor den efterfølgende igen breaker ud og op til 570-580.

Hvis kursen konsoliderer sig i niveauet 460-510 vil vi etablere en lang position her.

KURSMÅL: 570,00 indenfor de næste 6 måneder.

 

 

Læs også